Maar wat maakt Relatieplanet nou écht aantrekkelijk voor jou als plusser die geïnteresserd is in online dating? Buiten het feit dat Relatieplanet de meeste plussers van alle datingsites tot haar leden mag rekenen, hebben wij ook een overzichtelijke, makkelijk in gebruik te nemen website!

Zo is het bijzonder makkelijk om gratis een profiel aan te maken: Eenmaal ingelogd spreekt alles voor zich. Je kan met jouw gratis profiel direct aan de slag om te kijken of Relatieplanet bij jou past. Met de knop Zoeken kun je op zoek naar de beste matches! Zo is online dating ook voor jou toegankelijk. Mocht het nou allemaal even niet lukken, dan staan wij van 9: En we zijn de enige datingsite in Nederland die zo goed bereikbaar is. Websites voor 50 plus dating zijn niet altijd even makkelijk.

Bij Relatieplanet hebben wij echter een gemakkelijk zoeksysteem, waarin je precies kunt aangeven wat, wie en waar je wilt zoeken.

Zo kan je binnen jouw eigen leeftijdscategorie op zoek gaan naar de beste matches. Ouderen uit heel Nederland staan te wachten om je te ontmoeten! Wil je met andere plussers daten? Stel bij Zoeken dan eens de gewenste leeftijd in en kijk naar het aanbod dat direct op je scherm verschijnt. Bij Relatieplanet streven wij er naar om een zo breed mogelijk aanbod te hebben. Met onze vijf miljoen inschrijvingen sinds het begin is dat gelukt!

Zo is de kans enorm groot dat je iemand op deze site kunt vinden. In Wise Water verklankt zij kristallisaties en transformaties van het element water. De inspiratiebron voor Etheric blueprint is het element lucht, dat de overgang tussen zichtbaar en onzichtbaar mogelijk maakt.

Als opmaat voor Mochizuki’s drieluik vertolkt de vermaarde sho-speelster Mayumi Miyata traditionele Japanse muziek voor bamboe mondorgel.

Het NE brengt twee programma’s: Contrasten vr 26 november Amsterdam Concertgebouw kleine zaal Samen met deze twee musici voerde Bartók, zelf een uitstekend pianist, dit werk vele malen uit. In reisde Milhaud met de schrijver Claudel naar Brazilië, een ervaring die van grote invloed op zijn componeren zou blijken.

Uit die tijd stamt de Sonate voor fluit, hobo, klarinet en piano, een van Milhauds extreemste stukken. Prokofjev verbleef in in Parijs toen hij de opdracht kreeg muziek te schrijven voor een ballet. Het beschikbare ensemble bestond uit slechts vijf spelers: Mirandolina – komische opera van Martinu wo 15 december Kampen Stadsgehoorzaal De potsierlijke strijd wordt nog verhevigd door het onaangename gedrag van een agressieve en verstokte vrouwenhater van hoog aanzien.

Met geraffineerde verleidingskunsten zet Mirandolina de aanval in om zich op hem te wreken. Als de edelman vervolgens als een blok voor haar charmes valt, moet ze al het mogelijke doen om zich de bullebak van het lijf te houden, daarbij geholpen door haar trouwe kelner en beschermer Fabrizio die het hele gedoe bezorgd heeft gadegeslagen. Tot ze zich realiseert bij wie ze haar geluk uiteindelijk kan vinden Opera Trionfo en het Nieuw Ensemble verzorgen de eerste uitvoering in Nederland van Bohuslav Martinu’s onbekende komische opera Mirandolina, naar een toneelstuk van Carlo Goldoni.

Muziekgebouw 5 jaar wo 29 december Amsterdam Muziekgebouw aan ’t IJ Uitgebreid programma ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het Muziekgebouw aan ’t IJ. Meedere ensembles en solisten treden op. Het Nieuw Ensemble speelt Ligeti’s Kammerkonzert. Het precieze programma en informatie over de kaartverkoop worden later bekendgemaakt. Fünf Jazz Stücke De giganten die de gecomponeerde muziek na de Tweede Wereldoorlog een nieuw gezicht gaven – Messiaen, Stockhausen, Maderna, Cage, Nono, Berio, Ligeti, Kagel, Xenakis – zijn ons de afgelopen jaren de een na de ander ontvallen; alleen Boulez en Carter zijn nog in leven.

Nu de muziek van de twintigste eeuw definitief geschiedenis is, kan de balans worden opgemaakt. Dit programma brengt een aantal naoorlogse sleutelwerken van kopstukken bijeen: Met de laatste drie componisten heeft het Nieuw Ensemble nauw samengewerkt.

Traditie en experiment kruisen elkaar in de voorstellingen. Hoe hedendaags flamenco is, toont het bijzondere samenwerkingsproject van het Nieuw Ensemble onder leiding van Ed Spanjaard en de Flamenco Biënnale, met een programma waarin oude, door de dichter Federico García Lorca opgetekende volkwijsjes – las canciones populares – nieuw leven krijgen ingeblazen.

Pièce de résistance is de wereldpremière van een nieuw werk van de Spanjaard Mauricio Sotelo. De solisten zijn Arcángel, belangrijke stem uit de nieuwe lichting flamencozangers, en danseres Fuensanta ‘La Moneta’, inmiddels wereldberoemd vanwege haar eigenzinnige vernieuwingen van de flamencodans.

Maar wat is nou typisch Frans in de muziek? Die vraag hield componist Gérard Pesson bezig in zijn speelse en briljante Récréations françaises: Ze trachten boven water te krijgen waarom sommige werken heel erg Frans klinken, terwijl velen van ons juist zo gericht zijn op Duitse muziek’, schrijft Pesson.

Maar wat bedoelen wij Nederlanders eigenlijk als we zeggen dat iets ‘Frans’ klinkt? Zeker is dat inventiviteit, verfijnde smaak en perfectionisme kenmerken zijn van zowel de Franse kook- als toonkunst.

Dit programma biedt een fraaie waaier van twintigste-eeuwse musique de chambre. Henderickx’ rijkgeschakeerde muziek is poëtisch, toegankelijk en authentiek. Zijn nieuwe werk voor het Nieuw Ensemble vormt het slotdeel van zijn zevendelige Tantric Cycle. Van zwartwit naar grijs naar kleur – en terug. Geschreven voor de fenomenale Amerikaanse violiste Jennifer Koh en het Nieuw Ensemble bevat het werk ruige glissandi tegenover lyrische passages, opvlammende, glinsterende arpeggio-akkoorden en monolithische blokken naast melodieën die verwijzen naar Zweedse volksmuziek.

Nieuw licht op oude bekenden vr 8 april Amsterdam Concertgebouw kleine zaal De inventiefste, kleurrijkste, boeiendste, krankzinnigste instrumentaties zullen worden uitgevoerd.

Het idee voor deze cyclus van negen liederen kreeg Ten Holt door een fenomeen dat in romans en toneelstukken voorkomt: Vaak zijn het prachtige teksten die er om vragen tot klinken te worden gebracht.

Murail werkt sinds enige jaren aan een kamermuziekcyclus voor acht musici getiteld Portulan Middeleeuwse navigatiekaart. Feuilles refereert aan Debussy en landelijk Frankrijk, Les ruines heeft van doen met Borges, Seven lakes is een prachtige weg die door Harriman State Park loopt, Garrigue is een type geurige mediterraanse vegetatie, en een van de nieuwe delen zal Paludes heten, naar de novelle van André Gide.

De tweede helft van het programma zal inspelen op de actualiteit en gewijd zijn aan premières van nog nader te bepalen componisten. Op de traditionele Bevrijdingsdag 5 mei presenteert het Atlas Ensemble Imagine Utopia, een ode aan de vrije geest en de creativiteit. In augustus vond de eerste Atlas Academy in Amsterdam plaats: Nu klinken de eerste resultaten van deze Academy, een reeks interculturele premières voor diverse combinaties van wereldinstrumenten.

De componisten kozen ieder een eigen invalshoek. Hun verbeeldingskracht transformeert het Atlas Ensemble in een magisch orkest met een ongekend kleurenpalet. Boulez in Keulen do 12 mei Philharmonie Keulen Wellicht is dat een van de geheimen waarom zijn werken repertoire houden. In ieder geval verraadt ieder stuk van Boulez, klein of groot, de hand van de meester. Dit portret concert plaatst drie compacte werken tegenover het omvangrijke Dérive 2 uit In Eclat geeft Boulez op indrukwekkende wijze gestalte aan zijn in de oosterse cultuur gewortelde opvatting over de tijdsbeleving van muziek.

Momenten van stilstand en reflectie worden afgewisseld met passages van grote activiteit: Dérive 1 is een van de fraaiste en meest gespeelde kamermuziekstukken van de afgelopen decennia. Het subtiele mini-fluitconcert Mémoriale is melancholiek en verfijnd van toon. Met het energieke Dérive 2 verwezenlijkte de Grand Old Man van het Franse muziekleven een gedreven en uiterst virtuoos muzikaal betoog. Britten Ceremony of Carols Choir: Richard Rijnvos Ives ensemble 8 Mei De Kammersängerin sluimert en luistert naar haar adem.

De ogen horen, de oren zien, haar mond gaat open en weer dicht. Daarin huist de tong met haar veelzijdige rol. Oren gaan per paar, zo ook wangen, duimen, en voeten, de navel echter niet. En waar geen neus is, is geen reuk. De Kammersängerin mijmert en meet haar lichaam op.

Kutje mastruberen vrouw zoekt seks

Buiten het feit dat Relatieplanet de meeste plussers van alle datingsites tot haar leden mag rekenen, hebben wij ook een overzichtelijke, makkelijk in gebruik te nemen website! Zo is het bijzonder makkelijk om gratis een profiel aan te maken: Eenmaal ingelogd spreekt alles voor zich. Je kan met jouw gratis profiel direct aan de slag om te kijken of Relatieplanet bij jou past.

Met de knop Zoeken kun je op zoek naar de beste matches! Zo is online dating ook voor jou toegankelijk. Mocht het nou allemaal even niet lukken, dan staan wij van 9: En we zijn de enige datingsite in Nederland die zo goed bereikbaar is. Websites voor 50 plus dating zijn niet altijd even makkelijk. Bij Relatieplanet hebben wij echter een gemakkelijk zoeksysteem, waarin je precies kunt aangeven wat, wie en waar je wilt zoeken.

Zo kan je binnen jouw eigen leeftijdscategorie op zoek gaan naar de beste matches. Ouderen uit heel Nederland staan te wachten om je te ontmoeten! Wil je met andere plussers daten? Stel bij Zoeken dan eens de gewenste leeftijd in en kijk naar het aanbod dat direct op je scherm verschijnt.

Bij Relatieplanet streven wij er naar om een zo breed mogelijk aanbod te hebben. Met onze vijf miljoen inschrijvingen sinds het begin is dat gelukt! Zo is de kans enorm groot dat je iemand op deze site kunt vinden. En wij helpen je natuurlijk graag bij deze zoektocht naar de liefde van je leven!

Samen met deze twee musici voerde Bartók, zelf een uitstekend pianist, dit werk vele malen uit. In reisde Milhaud met de schrijver Claudel naar Brazilië, een ervaring die van grote invloed op zijn componeren zou blijken.

Uit die tijd stamt de Sonate voor fluit, hobo, klarinet en piano, een van Milhauds extreemste stukken. Prokofjev verbleef in in Parijs toen hij de opdracht kreeg muziek te schrijven voor een ballet. Het beschikbare ensemble bestond uit slechts vijf spelers: Mirandolina – komische opera van Martinu wo 15 december Kampen Stadsgehoorzaal De potsierlijke strijd wordt nog verhevigd door het onaangename gedrag van een agressieve en verstokte vrouwenhater van hoog aanzien.

Met geraffineerde verleidingskunsten zet Mirandolina de aanval in om zich op hem te wreken. Als de edelman vervolgens als een blok voor haar charmes valt, moet ze al het mogelijke doen om zich de bullebak van het lijf te houden, daarbij geholpen door haar trouwe kelner en beschermer Fabrizio die het hele gedoe bezorgd heeft gadegeslagen.

Tot ze zich realiseert bij wie ze haar geluk uiteindelijk kan vinden Opera Trionfo en het Nieuw Ensemble verzorgen de eerste uitvoering in Nederland van Bohuslav Martinu’s onbekende komische opera Mirandolina, naar een toneelstuk van Carlo Goldoni. Muziekgebouw 5 jaar wo 29 december Amsterdam Muziekgebouw aan ’t IJ Uitgebreid programma ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Meedere ensembles en solisten treden op. Het Nieuw Ensemble speelt Ligeti’s Kammerkonzert. Het precieze programma en informatie over de kaartverkoop worden later bekendgemaakt. Fünf Jazz Stücke De giganten die de gecomponeerde muziek na de Tweede Wereldoorlog een nieuw gezicht gaven – Messiaen, Stockhausen, Maderna, Cage, Nono, Berio, Ligeti, Kagel, Xenakis – zijn ons de afgelopen jaren de een na de ander ontvallen; alleen Boulez en Carter zijn nog in leven.

Nu de muziek van de twintigste eeuw definitief geschiedenis is, kan de balans worden opgemaakt. Dit programma brengt een aantal naoorlogse sleutelwerken van kopstukken bijeen: Met de laatste drie componisten heeft het Nieuw Ensemble nauw samengewerkt.

Traditie en experiment kruisen elkaar in de voorstellingen. Hoe hedendaags flamenco is, toont het bijzondere samenwerkingsproject van het Nieuw Ensemble onder leiding van Ed Spanjaard en de Flamenco Biënnale, met een programma waarin oude, door de dichter Federico García Lorca opgetekende volkwijsjes – las canciones populares – nieuw leven krijgen ingeblazen.

Pièce de résistance is de wereldpremière van een nieuw werk van de Spanjaard Mauricio Sotelo. De solisten zijn Arcángel, belangrijke stem uit de nieuwe lichting flamencozangers, en danseres Fuensanta ‘La Moneta’, inmiddels wereldberoemd vanwege haar eigenzinnige vernieuwingen van de flamencodans.

Maar wat is nou typisch Frans in de muziek? Die vraag hield componist Gérard Pesson bezig in zijn speelse en briljante Récréations françaises: Ze trachten boven water te krijgen waarom sommige werken heel erg Frans klinken, terwijl velen van ons juist zo gericht zijn op Duitse muziek’, schrijft Pesson. Maar wat bedoelen wij Nederlanders eigenlijk als we zeggen dat iets ‘Frans’ klinkt?

Zeker is dat inventiviteit, verfijnde smaak en perfectionisme kenmerken zijn van zowel de Franse kook- als toonkunst. Dit programma biedt een fraaie waaier van twintigste-eeuwse musique de chambre. Henderickx’ rijkgeschakeerde muziek is poëtisch, toegankelijk en authentiek. Zijn nieuwe werk voor het Nieuw Ensemble vormt het slotdeel van zijn zevendelige Tantric Cycle.

Van zwartwit naar grijs naar kleur – en terug. Geschreven voor de fenomenale Amerikaanse violiste Jennifer Koh en het Nieuw Ensemble bevat het werk ruige glissandi tegenover lyrische passages, opvlammende, glinsterende arpeggio-akkoorden en monolithische blokken naast melodieën die verwijzen naar Zweedse volksmuziek. Nieuw licht op oude bekenden vr 8 april Amsterdam Concertgebouw kleine zaal De inventiefste, kleurrijkste, boeiendste, krankzinnigste instrumentaties zullen worden uitgevoerd.

Het idee voor deze cyclus van negen liederen kreeg Ten Holt door een fenomeen dat in romans en toneelstukken voorkomt: Vaak zijn het prachtige teksten die er om vragen tot klinken te worden gebracht. Murail werkt sinds enige jaren aan een kamermuziekcyclus voor acht musici getiteld Portulan Middeleeuwse navigatiekaart.

Feuilles refereert aan Debussy en landelijk Frankrijk, Les ruines heeft van doen met Borges, Seven lakes is een prachtige weg die door Harriman State Park loopt, Garrigue is een type geurige mediterraanse vegetatie, en een van de nieuwe delen zal Paludes heten, naar de novelle van André Gide. De tweede helft van het programma zal inspelen op de actualiteit en gewijd zijn aan premières van nog nader te bepalen componisten.

Op de traditionele Bevrijdingsdag 5 mei presenteert het Atlas Ensemble Imagine Utopia, een ode aan de vrije geest en de creativiteit. In augustus vond de eerste Atlas Academy in Amsterdam plaats: Nu klinken de eerste resultaten van deze Academy, een reeks interculturele premières voor diverse combinaties van wereldinstrumenten.

De componisten kozen ieder een eigen invalshoek. Hun verbeeldingskracht transformeert het Atlas Ensemble in een magisch orkest met een ongekend kleurenpalet. Boulez in Keulen do 12 mei Philharmonie Keulen Wellicht is dat een van de geheimen waarom zijn werken repertoire houden. In ieder geval verraadt ieder stuk van Boulez, klein of groot, de hand van de meester. Dit portret concert plaatst drie compacte werken tegenover het omvangrijke Dérive 2 uit In Eclat geeft Boulez op indrukwekkende wijze gestalte aan zijn in de oosterse cultuur gewortelde opvatting over de tijdsbeleving van muziek.

Momenten van stilstand en reflectie worden afgewisseld met passages van grote activiteit: Dérive 1 is een van de fraaiste en meest gespeelde kamermuziekstukken van de afgelopen decennia. Het subtiele mini-fluitconcert Mémoriale is melancholiek en verfijnd van toon. Met het energieke Dérive 2 verwezenlijkte de Grand Old Man van het Franse muziekleven een gedreven en uiterst virtuoos muzikaal betoog.

Britten Ceremony of Carols Choir: Richard Rijnvos Ives ensemble 8 Mei De Kammersängerin sluimert en luistert naar haar adem. De ogen horen, de oren zien, haar mond gaat open en weer dicht. Daarin huist de tong met haar veelzijdige rol. Oren gaan per paar, zo ook wangen, duimen, en voeten, de navel echter niet. En waar geen neus is, is geen reuk. De Kammersängerin mijmert en meet haar lichaam op. Eén mond telt ze, twee voeten, tien vingers, en heel veel haren – heel erg veel haren.

Tot in haar vingertoppen en slapen zijn de hartslagen voelbaar. Haar stem komt van boven, zij voelt zich verheven, haar stem dreunt enorm, zij voelt zich in vorm.

In de verte hoort zij vogels zingen. De Kammersängerin oefent en ontdekt haar gebreken.Maar wat maakt Relatieplanet nou écht aantrekkelijk voor jou als plusser die geïnteresserd is in online dating? Buiten het feit dat Relatieplanet de meeste plussers van alle datingsites tot haar leden mag rekenen, hebben wij ook een overzichtelijke, makkelijk in gebruik te nemen website!

Zo is het bijzonder makkelijk om gratis een profiel aan te maken: Eenmaal ingelogd spreekt alles voor zich. Je kan met jouw gratis profiel direct aan de slag om te kijken of Relatieplanet bij jou past.

Met de knop Zoeken kun je op zoek naar de beste matches! Zo is online dating ook voor jou toegankelijk. Mocht het nou allemaal even niet lukken, dan staan wij van 9: En we zijn de enige datingsite in Nederland die zo goed bereikbaar is. Websites voor 50 plus dating zijn niet altijd even makkelijk. Bij Relatieplanet hebben wij echter een gemakkelijk zoeksysteem, waarin je precies kunt aangeven wat, wie en waar je wilt zoeken.

Zo kan je binnen jouw eigen leeftijdscategorie op zoek gaan naar de beste matches. Ouderen uit heel Nederland staan te wachten om je te ontmoeten!

Wil je met andere plussers daten? Stel bij Zoeken dan eens de gewenste leeftijd in en kijk naar het aanbod dat direct op je scherm verschijnt. Bij Relatieplanet streven wij er naar om een zo breed mogelijk aanbod te hebben.

Met onze vijf miljoen inschrijvingen sinds het begin is dat gelukt! Zo is de kans enorm groot dat je iemand op deze site kunt vinden. In Wise Water verklankt zij kristallisaties en transformaties van het element water. De inspiratiebron voor Etheric blueprint is het element lucht, dat de overgang tussen zichtbaar en onzichtbaar mogelijk maakt. Als opmaat voor Mochizuki’s drieluik vertolkt de vermaarde sho-speelster Mayumi Miyata traditionele Japanse muziek voor bamboe mondorgel.

Het NE brengt twee programma’s: Contrasten vr 26 november Amsterdam Concertgebouw kleine zaal Samen met deze twee musici voerde Bartók, zelf een uitstekend pianist, dit werk vele malen uit. In reisde Milhaud met de schrijver Claudel naar Brazilië, een ervaring die van grote invloed op zijn componeren zou blijken.

Uit die tijd stamt de Sonate voor fluit, hobo, klarinet en piano, een van Milhauds extreemste stukken. Prokofjev verbleef in in Parijs toen hij de opdracht kreeg muziek te schrijven voor een ballet.

Het beschikbare ensemble bestond uit slechts vijf spelers: Mirandolina – komische opera van Martinu wo 15 december Kampen Stadsgehoorzaal De potsierlijke strijd wordt nog verhevigd door het onaangename gedrag van een agressieve en verstokte vrouwenhater van hoog aanzien.

Met geraffineerde verleidingskunsten zet Mirandolina de aanval in om zich op hem te wreken. Als de edelman vervolgens als een blok voor haar charmes valt, moet ze al het mogelijke doen om zich de bullebak van het lijf te houden, daarbij geholpen door haar trouwe kelner en beschermer Fabrizio die het hele gedoe bezorgd heeft gadegeslagen.

Tot ze zich realiseert bij wie ze haar geluk uiteindelijk kan vinden Opera Trionfo en het Nieuw Ensemble verzorgen de eerste uitvoering in Nederland van Bohuslav Martinu’s onbekende komische opera Mirandolina, naar een toneelstuk van Carlo Goldoni.

Muziekgebouw 5 jaar wo 29 december Amsterdam Muziekgebouw aan ’t IJ Uitgebreid programma ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van het Muziekgebouw aan ’t IJ. Meedere ensembles en solisten treden op. Het Nieuw Ensemble speelt Ligeti’s Kammerkonzert. Het precieze programma en informatie over de kaartverkoop worden later bekendgemaakt.

Fünf Jazz Stücke De giganten die de gecomponeerde muziek na de Tweede Wereldoorlog een nieuw gezicht gaven – Messiaen, Stockhausen, Maderna, Cage, Nono, Berio, Ligeti, Kagel, Xenakis – zijn ons de afgelopen jaren de een na de ander ontvallen; alleen Boulez en Carter zijn nog in leven.

Nu de muziek van de twintigste eeuw definitief geschiedenis is, kan de balans worden opgemaakt. Dit programma brengt een aantal naoorlogse sleutelwerken van kopstukken bijeen: Met de laatste drie componisten heeft het Nieuw Ensemble nauw samengewerkt. Traditie en experiment kruisen elkaar in de voorstellingen. Hoe hedendaags flamenco is, toont het bijzondere samenwerkingsproject van het Nieuw Ensemble onder leiding van Ed Spanjaard en de Flamenco Biënnale, met een programma waarin oude, door de dichter Federico García Lorca opgetekende volkwijsjes – las canciones populares – nieuw leven krijgen ingeblazen.

Pièce de résistance is de wereldpremière van een nieuw werk van de Spanjaard Mauricio Sotelo. De solisten zijn Arcángel, belangrijke stem uit de nieuwe lichting flamencozangers, en danseres Fuensanta ‘La Moneta’, inmiddels wereldberoemd vanwege haar eigenzinnige vernieuwingen van de flamencodans. Maar wat is nou typisch Frans in de muziek?

Die vraag hield componist Gérard Pesson bezig in zijn speelse en briljante Récréations françaises: Ze trachten boven water te krijgen waarom sommige werken heel erg Frans klinken, terwijl velen van ons juist zo gericht zijn op Duitse muziek’, schrijft Pesson.

Maar wat bedoelen wij Nederlanders eigenlijk als we zeggen dat iets ‘Frans’ klinkt? Zeker is dat inventiviteit, verfijnde smaak en perfectionisme kenmerken zijn van zowel de Franse kook- als toonkunst. Dit programma biedt een fraaie waaier van twintigste-eeuwse musique de chambre. Henderickx’ rijkgeschakeerde muziek is poëtisch, toegankelijk en authentiek. Zijn nieuwe werk voor het Nieuw Ensemble vormt het slotdeel van zijn zevendelige Tantric Cycle. Van zwartwit naar grijs naar kleur – en terug.

Geschreven voor de fenomenale Amerikaanse violiste Jennifer Koh en het Nieuw Ensemble bevat het werk ruige glissandi tegenover lyrische passages, opvlammende, glinsterende arpeggio-akkoorden en monolithische blokken naast melodieën die verwijzen naar Zweedse volksmuziek.

Nieuw licht op oude bekenden vr 8 april Amsterdam Concertgebouw kleine zaal De inventiefste, kleurrijkste, boeiendste, krankzinnigste instrumentaties zullen worden uitgevoerd.

Het idee voor deze cyclus van negen liederen kreeg Ten Holt door een fenomeen dat in romans en toneelstukken voorkomt: Vaak zijn het prachtige teksten die er om vragen tot klinken te worden gebracht. Murail werkt sinds enige jaren aan een kamermuziekcyclus voor acht musici getiteld Portulan Middeleeuwse navigatiekaart. Feuilles refereert aan Debussy en landelijk Frankrijk, Les ruines heeft van doen met Borges, Seven lakes is een prachtige weg die door Harriman State Park loopt, Garrigue is een type geurige mediterraanse vegetatie, en een van de nieuwe delen zal Paludes heten, naar de novelle van André Gide.

De tweede helft van het programma zal inspelen op de actualiteit en gewijd zijn aan premières van nog nader te bepalen componisten. Op de traditionele Bevrijdingsdag 5 mei presenteert het Atlas Ensemble Imagine Utopia, een ode aan de vrije geest en de creativiteit.

In augustus vond de eerste Atlas Academy in Amsterdam plaats: Nu klinken de eerste resultaten van deze Academy, een reeks interculturele premières voor diverse combinaties van wereldinstrumenten. De componisten kozen ieder een eigen invalshoek. Hun verbeeldingskracht transformeert het Atlas Ensemble in een magisch orkest met een ongekend kleurenpalet. Boulez in Keulen do 12 mei Philharmonie Keulen Wellicht is dat een van de geheimen waarom zijn werken repertoire houden.

In ieder geval verraadt ieder stuk van Boulez, klein of groot, de hand van de meester. Dit portret concert plaatst drie compacte werken tegenover het omvangrijke Dérive 2 uit In Eclat geeft Boulez op indrukwekkende wijze gestalte aan zijn in de oosterse cultuur gewortelde opvatting over de tijdsbeleving van muziek. Momenten van stilstand en reflectie worden afgewisseld met passages van grote activiteit: Dérive 1 is een van de fraaiste en meest gespeelde kamermuziekstukken van de afgelopen decennia.

Het subtiele mini-fluitconcert Mémoriale is melancholiek en verfijnd van toon. Met het energieke Dérive 2 verwezenlijkte de Grand Old Man van het Franse muziekleven een gedreven en uiterst virtuoos muzikaal betoog. Britten Ceremony of Carols Choir: Richard Rijnvos Ives ensemble 8 Mei De Kammersängerin sluimert en luistert naar haar adem.

De ogen horen, de oren zien, haar mond gaat open en weer dicht. Daarin huist de tong met haar veelzijdige rol. Oren gaan per paar, zo ook wangen, duimen, en voeten, de navel echter niet. En waar geen neus is, is geen reuk.

De Kammersängerin mijmert en meet haar lichaam op.

Zwarte meesteres kut van buurvrouw